OM BERLIN INFO & TIPS

Spisesteder, seværdigheder, legepladser og transport

Hvad skal man se i Berlin?

Berlin er fuld af seværdigheder og steder, som man bare må besøge. Vi har samlet en række af seværdigheder her, som er værd at se når du rejser til Berlin.

Læs mere

Berlinmuren – Eastside gallery

Berlin_east_side_120_80

East side gallery er en 1,3 kilometer lang rest af muren midt i Berlin, som er pyntet med 106 malerier af kunstnere fra hele verden i 1989-1990. Malerierne er malet på østsiden af muren efter DDRs fald og i 2009-2010 er malerierne blevet frisket op igen efter at været gået delvis til af vejr og vind samt grafitti. Starter ved S-Bahnhof Warschauer Straße ikke særligt langt fra lejligheden.

 

Checkpoint Charlie 

Checkpoint_Berlin

Den mest kendte grænseovergang er i dag en af de mest populære seværdigheder i Berlin. Det er her, det kendte skilt står, som beskriver at man ‘nu forlader den amerikanske sektor’ og er på vej ind i den sovjetiske.  Der er også et spændende museum ved Checkpoint Charlie, som er et besøg værd.

Alexanderplatz

Alexandreplatz-berlin

Alexanderplatz er et historisk område i midten af Berlin. Det er et centrum for transport og turisme. Der er en del flotte bygninger her, ligesom der er gode muligheder for shopping, så man bør bestemt tage forbi pladsen en af dagene i Berlin.

Volkspark Friedrichshain

Berlins smukkeste park – Volkspark Friedrichshain ligger på grænsen mellem Prenzlauer Berg og Friedrichshaim i det gamle Østberlin.  Volkspark Friedrichshain er et godt valg til børnefamilien. Det er den tredjestørste og ældste park i Berlin og har tre store legepladser bygget af træstammer og med et kæmpe sandareal. Der er bænke, hvor forældrene kan nyde en café latte, øl eller pølse fra den nærliggende biergarten. I gåafstand fra lejligheden.

Restauranter og cafeer

Markedshaller med food trucks, asiatiske lækkerier og kendiskokke der åbner billige aflæggere er nogle af de gastro-oplevelser, man kan få i Berlin. Her er vores bud på gode madoplevelser.

Læs mere

Transit

Transit_Berlin

Transit findes både i Friedrichshain (tæt på Ostbahnhof) og Mitte, og servere virkelig lækker asiatisk tapas. Unik atmosfære i de kreativt indrettede lokaler, og venlig men lidt travl betjening. Bestil 3 retter pr. person + 1 ris eller nudler! Og husk man kan sagtens smage hinandens, så bestil ikke 5 ens…

Transit – Friedrichshain 

Sonntagstraße 28

10245 Berlin-Friedrichshain   

Transit – Mitte 

Rosenthaler Straße 68 

10119 Berlin-mitte

www.transit-restaurants.com

Briefmarken Weine

briefmarkenweine-nice

Italienske bistro/vin bar med fremragende vine og fremragende forretter, tapas og snacks. Venligt og kompetent personale, med stor viden om oste og vin. Denne “piccolo” bistro er beliggende på Karl-Marx Allee, tæt påSchillingstraße U-Bahn, og i gåafstand fra lejligheden. Du skal bestille bord.

Karl-Marx-Allee 99, 10243 Berlin

Telefon:+49 30 42025293

www.briefmarkenweine.de

Silo Coffee

Silo_1200_800

Silo er en af de primære kaffebarer og morgenmads-“stedet “i Friedrichshain. Et sted du som kaffeelsker skal besøge. Vores favorit i forhold til morgenmad, her serveres solid Aussie-morgenmad med dejlige æg og avocado retter. Tæt på Boxhagener Platz.

Gabriel-Max-Straße 4, 10245 Berlin,

www.silo-coffee.com

 

Schneeweiss

schneeweiss-restaurant-1

Schneeweiss er en af Friedrichshain bedste restauranter.  Indretningen er holdt helt i hvidt, og mader en meget lækker. Priser er lidt over det man man ellers kan spise for i området. Men du får virkeligt noget for pengene og for 25 € så kommer du langt. Husk at bestille bord.   

Simplonstrasse 16, 10245 Berlin-Friedrichshain

+49 (030) 29 04 97 04

www.schneeweiss-berlin.de

 

Tres Cabezas

IMG_0005

Rigtig god kaffe. Tres Cabezas er et kafferisteri som også drive en lille kaffebar, du kan altså både nye en god kop kaffe eller købe bønner med hjem. Et absolut must for folk som går op i kaffe. Husk deres chesscake er også rigtig god.

Boxhagener Str. 74 10245 Berlin

www.trescabezas.de

Børn og legepladser

Berlin er en af de mest børnevenlige storby med sine mange fantastiske udendørs legepladser, skønne parker og to zoologiske haver. Vi har samlet vores ynglings steder her.

Læs mere

Gode legepladser tæt på lejligheden

Drage_lege_1200_800

Dragelegepladsen – Schreiner Strasse 48/49 – en stor legeplads med et gennemgående dragetema og et klatrestativ udformet som et edderkoppespind. Overfor ligger børnecafen “kinderwirtschaft” kan varmt anbefales.

BoXhagner_legeplads

Boxhagener Platz – en traditionel legeplads med kæmpe klatrestativ og vand. Masser af børn, cafeer, spisesteder og stort loppemarked hver lørdag.

Berlin_leg_vand_120_80

Forckenbeck Platz – på hjørnet af Eldenauer Strasse og Proskauer Strasse er en større legeplads med blandt andet en skaterbane og en lang svævebane. Her er der også elefantspring hvor man kan lege i vand, når vejret er til det.

Oplevelsesmuseum for børn

Machmit

Machmit – et oplevelsesmuseum for børn med skiftende udstillinger og workshops. Selve bygningen er en gammel kirke som er bygget om, her er der bygget en labyrint fra gulv til loft. Er beliggelnde i Prenzlauerberg, men M10 sporvognen tager dig fra lejligheden lige til døren 

Senefelderstraße 5, 10437 Berlin

www.machmitmuseum.de

Transport

Berlin har et overvældende stort offentlig transport system, så I kommer ret nemt rundt i Berlin med undergrundsbanen U-bahn, S-tog S-bahn og bus – og i østberlin er der også sporvogne. Samtidig er det også nemt og billigt at komme fra Danmark til Berlin.

Læs mere

U-Bahn, S-Bahn, sporvogne og bus

s-bahn_berlin

Rigaer Strasse, hvor lejligheden ligger, er omringet af gode transportmuligheder:

S-bahn: S41 / S42 v. Frankfurter Alle Station

U-bahn: U5 v. Frankfurter Tor, Frankfurter Alle og Samariterstrasse

Sporvogn: M10 v. Bersarinplatz (v. rundkørslen for enden af Rigaer Str.)

Billetterne skal købes I automater på perronen eller i automaterne i sporvogn og bus. Normalt er det nemmest at have EUR-mønter med, men man kan normalt også betale med sedler. HUSK AT STEMPLE BILLETEN FØR DU PÅBEGYNDER REJSEN

Transportsystemet er opdelt i A B C zoner. Her er centrum og det meste af Berlin i zone AB.
Når man skal fra lufthavnen i Schönefeld / Berlin Brandenburg, så skal man dog have ABC billet.

S-banh_U-bahn_kort-berlin_gul

Priser:

Enkelt billet AB: 2,70 €

Kort distance / Kurzstrecke (max. 3 stop med U-bahn): 1,70 €

Dagsbillet: 4,70 €
En dagsbillet (tageskarte) kan betale sig, hvis du kører mere end 3 ture på et døgn. Billetten gælder fra midnat den dag den er stemplet og frem til 03.00 næsten morgen. Du kan alstå godt komme hjem fra byen på din billet, selvom klokken blev over midnat. 

Gruppe dagsbillet: 17.30 €
En gruppe på 5 max. personer, der følges ad, kan købe et dagskort for grupper (gruppenkarte) . Dette er er langt den billigste transportform for 5 voksne. Billetten gælder fra midnat den dag billetten er stemplet og frem til 03.00 næsten morgen.

Børnebilletter fra 6-14 år hedder “ermäßigungstarif” og de skal have deres egen billet.
De små fra 0-6 år kører GRATIS med på en voksenbillet. Der er desværre ikke pensionistrabatter.

www.fahrinfo-berlin.de

 

TAXI

Berlin_transport_taxi

Er man mere end to personer, kan der hurtigt være både tid og økonomi i at køre taxi fremfor busser, S-bahn, U-bahn osv., hvis du ikke skal ræse rundt hele dagen. Fra lejligheden til begge lufthavne koster det ca. 35-40 Euro.

Særlig Kurzstrecke pris på kort strækninger  – 5,00 EUR for 2 Kilometer (skal aftales med chaufføren)

Funk Taxi Berlin +49 (030) 26 10 26

Berlin Taxi +49 (030) 202020

 

Transport fra Danmark til BERLIN.

AirBerlin-Tegel

FLY: Det tager omkring 50 min. at flyve til Berlin. Her flyver SAS, EasyJet, Norwegian og Air Berlin fra København til Berlin

Db-berlin

TOG: Det taget ca. 7 timer fra København til Berlin i tog. Billetterne kan købes hos DSB udland eller DB BAHN.

www.bahn.com

EuroLines_berlin

BUS: Taget tager ca. 8 timer at køre i bus til Berlin. Her kan man bl.a. bruge Eurolines som dagligt har afgange fra Danmark til Berlin, og prisen kan komme ned under 200 kr. retur.

www.eurolines.dk

Bil_Berlin

BIL & evt. færge:

Bilen er ret lige til. Fra Kolding ca. 5 timer og fra København over Gedser – Rostock; 2 timer i bil til færgen, 2 timer på færgen og 2 timer i bil til Berlin.
Køb færgebilletten i god tid, så er der mange penge at spare.

www.scandlines.dk