Ferielejlighedsforbud og turistskat

nov 28, 2017

Registriernummer: 02/Z/ZA/005698-17

Berlinlejlighed.dk har tilladelse til at leje ud optil 180 dage om året

Du har muligvis hørt om forbud mod ferieudlejning af lejligheder i Berlin. Der skrives og berettes meget i dansk presse, og ikke alt er helt korrekt. BerlinLejlighed.dk har fået en 3 årig tilladelse til at udleje lejligheden når vi ikke selv bruger den. Vi ønsker fuld gennemsigtighed og at reglerne bliver fulgt til punkt og prikke.

I. Ferielejlighedsforbud.

BerlinLejlighed.dk har fået en 3 årig dispensation og er ikke dækket af ferielejlighedsforbud i Berlin.

Den 3. maj 2016 endte overgangsperioden og loven om ferielejlighedsforbud, Zwecken fremdungsverbotsgesetz (ZwVbG), trådte endegyldigt i kraft.

Her har vi via en tysk advokat ansøgt områdekontoret Friedrichshain-Kreuzberg, og delstaten Berlin, om en dispensation til udlejning optil 180 dage om året.

Helt konkret, omhandler dispensationen fra ZwVbG, at vi selv anvender lejligheden, bl.a. til i perioder til selv at være bosiddende i Berlin. Skulle vi nægtes at leje ud ville lejligheden ikke blive ledig på boligmarkedet, hvilket er intentionen med loven. Vi ville fortsat besidde lejligheden, og den ville blot stå tom i perioder, hvis vi ikke måtte udleje.

Som lejer hos følger du altså reglerne og skal bare bruge tiden til at nyde dit ophold i Berlin

II. Übernachtungssteuer / turistskat

Berlin har i 2014 vedtaget lovgivning vedrørende Übernachtungssteuer. Denne lovgivning foreskriver, at erhvervsdrivende der udlejer husly, det være både hoteller og ferielejligheder, skal betale 5 % af sin omsætning på overnatning i skat til byen. Konkret betyder loven, at erhvervsdrivende fire gange om året skal indsende et regnskab, der viser omsætningen på overnatning det pågældende kvartal. Samtidig betales 5 % af dette beløb. Denne forpligtelse opfylder vi selvfølgelig. For at gøre det nemt for dig, har vi valgt at turistskatten indgår i prisen, så det skal du heller ikke bekymre dig om.

III. Indkomstskat.

Efter gældende regler betaler berlinlejlighed.dk både skat i både Tyskland og i Danmark.